Recenzie lieku Acidin-Pepsin

Ekaterina Ruchkina 29. máj 2013

Opis a inštrukcie lieku Acidin-Pepsin

Atsidin-pepsín - je komplexné enzýmové činidlo. Vo svojom zložení existujú látky ako pepsín a betaín. Pri rozpustení vo vode tvorí druhá zložka kyselinu chlorovodíkovú, ktorá sa aktívne podieľa na procese trávenia potravy. Pepsín tiež zvyšuje kyslosť v žalúdku. Obe tieto zložky Acidín-Pepsínu sú schopné rozkladať proteíny. Pri použití týchto liečiv môže teda pacient vyplniť nedostatky vlastného trávenia. Treba si uvedomiť, že v tomto prípade nie je zdravie obnovené, pretože vplyv je len na účinok, ale nie na príčinu porušenia.

Atsidin-pepsín sa používa na:

  • ahilii;
  • dyspepsia;
  • Gastritída s nízkou kyslosťou;

Vyrábajú Acidin-Pepsin tablety, ktoré musia byť rozpustené vo vode (pol pohára). Užívajte tento roztok po jedle. Výučba lieku Acidín-Pepsín odporúča používať ho trikrát alebo štyrikrát denne (podľa počtu jedál). Jednorazová dávka pre dospelých pacientov sú dve tablety (v roztoku). Liečenie detí zahŕňa použitie jednej štvrtiny pilulky naraz.

Acidín-pepsín je kontraindikovaný v:

  • Gastritída s vysokou kyslosťou;
  • Intolerancia na drogy.

Vedľajšie účinky acidín-pepsínu

Zložky tohto enzýmu môžu spôsobiť alergie. Možné sú aj pálenie záhy a bolesť žalúdka.

Recenzie o Acidín-pepsín

Zaujímavé je, že recenzie o Acidin-Pepsin sa nachádzajú aj na kulinárskych miestach. Tento enzýmový komplex sa používa ako štartér pre domáce syry. Ale stále najdôležitejšie je lekárske použitie. Pacienti vnímajú tento liek odlišne:

- Veľmi užitočný liek. Hlavnou vecou nie je mýliť sa a nie prehltnúť pilulku "suchú". V opačnom prípade bude vred fungovať v žalúdku. Pijem pri jedle slamkou.

- A ja, hoci kyslosť je takmer na nule, z acidín-pepsínu, bolesti a pálenia.

V druhom prípade sa zdá, že sliznica pacienta je tak „stratená vo zvyku“ vystavenia kyseline v dostatočnej koncentrácii, že Acidin-Pepsín spôsobuje jeho podráždenie.

Doplnky enzýmov sú často vnímané ľuďmi ako všeliek na tráviace problémy. Zdá sa im, že sa oplatí pridať chýbajúce látky zvonku - a nemalo by premýšľať o vnútorných porušeniach. Ale samozrejme, nie je. Ak je prítomná patológia, je potrebné objasniť a odstrániť jej príčiny. Koniec koncov, takéto procesy majú tendenciu rozvíjať sa. Po určitom čase sa môžu vyskytnúť problémy, ktoré sa nedajú vyriešiť jednoduchým pridaním acidín-pepsínu do diéty. Okrem toho kyslý roztok neustále ovplyvňuje sliznicu ústnej dutiny, zubnú sklovinu, pažerák. A to nie je najlepšia situácia.

Internetový portál zdravotnej ambulancie

Na zistené nedostatky email [email protected]

štatistika
Počas dňa bolo pridaných 29 otázok, bolo napísaných 53 odpovedí, z toho 2 odpovede 6 odborníkov na 2 konferencie.

Od 4. marca 2000 napísalo 511756 375 špecialistov na 2 329 486 otázok.

Hodnotenie sťažnosti

  1. Krvný test1455
  2. Beremennost1368
  3. Rak786
  4. Analýza moču644
  5. Diabet590
  6. Pechen533
  7. Zhelezo529
  8. Gastrit481
  9. Kortizol474
  10. Cukrovkový cukor 446
  11. Psihiatr445
  12. Opuhol432
  13. Ferritin418
  14. Alergia 403
  15. Krvný cukor395
  16. Bespokoystvo388
  17. Syp387
  18. Onkologiya379
  19. Gepatit364
  20. Sliz350

Hodnotenie drog

  1. Paratsetamol382
  2. Eutiroks202
  3. L-tyroxín 186
  4. Dyufaston176
  5. Progesteron168
  6. Motilium162
  7. Glukóza-E160
  8. Glyukoza160
  9. L-Ven155
  10. Glitsin150
  11. Kofein150
  12. Adrenalin148
  13. Pantogam147
  14. Tserukal143
  15. Tseftriakson142
  16. Mezaton139
  17. Dofamin137
  18. Meksidol136
  19. Benzoát sodný kofeín135
  20. Benzoát sodný135

Acidin-pepsín

Nájdených v 37 otázkach:

. v štítnej žľaze. Gastroskopia s ňou nebola ťažká. ak len v spiacom stave, inak sa nepokúšam odhadnúť, aké zlé sú testy. Pijem acidin-pepsín otvorený

ahoj Povedz mi, ako sa vyrovnať s gastritídou s nízkou kyslosťou. Som mučený neustálymi boľavými bolesťami v žalúdku, pocitom preplnenosti (hoci som jedol... otvorený

7. marec 2018 / Vasiltseva Nina

., pre váš žalúdok je najlepší spôsob. Pri konzumácii enzýmov. Ak je v skutočnosti kyslosť nízka, potom sa môže použiť acidobazický pepsín 500 mg 1 tableta 3-4 krát denne s jedlom alebo po jedle. sledovať

. Viem, že Eglonil znižuje množstvo kyseliny chlorovodíkovej v žalúdku, nezhorší môj stav, pretože lekár mi predpísal pankreatín a kyselinu pepsín, žuval psyllium. otvoriť

Je možné použiť akútny pepsín pri akútnej pankreatitíde (dnes bol môj manžel nazývaný sanitkou)? Čo kŕmiť? Vďaka vopred. otvoriť

Môžem užívať acidín-pepsín s úplným odstránením žalúdka

Bolo mi povedané, ako je možné piť acidín-pepsín s úplným odstránením žalúdka

Je možné piť acidín-pepsín, ak je žalúdok úplne odstránený? otvoriť

Jeho manželka bola diagnostikovaná s atrofickou gastritídou. Teraz si berie acidín-pepsín. Pite ju pravidelne. Otázkou je toto. Ako dlho môžete piť acidín-pepsín? Ako sa vyžaduje alebo nepretržite? otvoriť

. 2 dr 3p / deň (14 dní) 3. Maslo (ľanové semeno, mlieko Bodliak, olivový) 1 čajová lyžička čaju 2 r / deň (mesiac) 4. Acidín-pepsín 1dr. 3r den (mesiac) 5. Fenikel 6. Tiotriozolín IM 2,5% Nie 10 dní Pretože nechcem pokaziť. otvoriť

Dobré popoludnie! Nemôžem si kúpiť acidínový pepsín, nie v lekárňach. Ďakujem. otvoriť (1 ďalšia správa)

10. júla 2012 / Yuri

Ahoj, moja matka mala diagnostikovanú atrofiu sliznice žalúdka. lekár robil FGS a všetko, liečba nebola predpísaná, žije v obci a všetko je veľmi tesné s dobrými lekármi: (... otvorené

16. jún 2012 / Alexey

. Správne? "- nie. Už nenájde eróziu? Čo je kyslosť? Acideen-pepsín alebo plantaglyutsid - kontraindikované v prítomnosti erózie sliznice. Kým môžete len lieky, ktoré zlepšujú výživu tkanív.

. žalúdok. Dnes sú problémy s trávením potravy: nadúvanie, nadúvanie, hnačka. Povedz mi, prosím, je možné, aby matka zobrala drogu acidín-pepsín na zlepšenie trávenia? otvoriť

. To nevyzerá ako hyperacidita, s najväčšou pravdepodobnosťou je to normálne alebo degradované, trochu tenké, chuť je dobrá, skúšal som Acidín - Pepsín nešiel dobre. Snažím sa držať diétu, možno by ste niečo poradili, lekári už boli. otvoriť

Veľmi dobré pre nadúvanie a nadúvanie

Keď som sa stretol s ťažkou bolesťou brucha a strašným bolestivým nadúvaním, bol mi tento liek predpísaný. Dôvodom pre všetko bolo mlieko.

Od detstva som nepil opitý mlieko, pravdepodobne moje telo ho už od detstva márne neodmietlo. Keď bola moja babička alebo teta nútená piť mlieko, zistila som, že je možné napustiť kvet alebo naliať do umývadla.

Nevedel som, že moja teta hojne ochutená zemiakovou kašou s mliekom a tiež pridáva mlieko do ranného hrnca. Samozrejme, všetko bolo veľmi chutné, ale potom to bolo veľmi zlé. Každý je dobrý, ale cítim sa zle.

Išiel som k lekárovi a bol som predpísaný Acidín pepsín, pretože tento liek normalizuje tráviace procesy v žalúdku. Ako sa ukázalo, moja hladina kyseliny chlorovodíkovej v mojom žalúdku sa znížila, čo vyvolalo takéto konanie. A je to s príjmom mlieka v akejkoľvek forme, ktorá sa vyskytuje. Jedzte mliečne výrobky a piť čo najviac chcete, ale s problémom s mliekom vyjde.

Ak sa chystáme na návštevu, vezmite so mnou, nebudú moc na regále)

Acidín-pepsín: návod na použitie

Návod na použitie Acidín-Pepsín

Prípravok Acidin-Pepsín patrí do skupiny tráviacich enzýmov, ktoré sú určené na uľahčenie trávenia potravy a na zníženie zaťaženia pankreasu.

Forma uvoľňovania a zloženie liečiva

Acidín je vo forme tabliet na orálne podávanie. Tablety majú zaoblený tvar a sú pokryté ochranným plášťom. Liek je dostupný v baleniach po 5 blistroch, z ktorých každý obsahuje 10 tabliet. Hlavnými účinnými látkami tohto lieku sú enzýmy žalúdka, ktoré stimulujú tvorbu kyseliny chlorovodíkovej.

Farmakologické vlastnosti liečiva

Tablety tohto lieku sú komplexným nástrojom, ktorého hlavným cieľom je uľahčiť proces trávenia potravy a znížiť nutričnú záťaž pankreasu a žalúdka.

Pepsín, ktorý je súčasťou liečiva, je produkovaný organizmom v inaktívnej forme vo forme pepsinogénu. Pod vplyvom enzýmov žalúdka a žalúdočnej šťavy sa táto inaktívna forma mení na pepsín a aktívne sa zúčastňuje na tráviacom procese.

V dôsledku komplexných chemických reakcií v žalúdku vzniká kyselina chlorovodíková, ktorá interaguje s enzýmami žalúdka, zvyšuje kyslosť žalúdočnej šťavy a prispieva k tráveniu potravy v žalúdku.

Indikácie na použitie lieku

Tablety Acidinu sa predpisujú pacientom v nasledujúcich situáciách: t

  • Zápalové ochorenia zažívacieho traktu, ktoré sú sprevádzané zmenou normálnej úrovne kyslosti v žalúdku na nižšiu stranu alebo úplnou neprítomnosťou kyseliny chlorovodíkovej (gastritída s nízkou kyslosťou a anacidovou gastritídou ako súčasť komplexnej terapie);
  • Poruchy tráviacej funkcie rôzneho pôvodu (dyspepsia);
  • Narušenie tvorby kyseliny chlorovodíkovej v žalúdku alebo neprítomnosť enzýmov, s ktorými by mala kyselina chlorovodíková reagovať.

Kontraindikácie použitia lieku

Podľa pokynov, tento liek nemôže byť predpísaný pacientom v nasledujúcich prípadoch:

  • Gastritída so zvýšeným stupňom kyslosti v žalúdku;
  • Individuálna neznášanlivosť zložiek liečiva;
  • Peptický vred a dvanástnikový vred;
  • Gastroduodenitída s erozívnymi povrchmi;
  • Žalúdočné krvácanie neznámej etiológie;
  • Malígne nádory žalúdka.

Použitie lieku počas tehotenstva a dojčenia

V medicíne nie sú k dispozícii presné údaje o bezpečnosti používania lieku kyselina pepsín v období pôrodov. Podľa gynekológov sa ženám, ktoré čakajú na narodenie dieťaťa, neodporúča vôbec užívať žiadne lieky, pretože to môže spôsobiť abnormality plodu alebo narušiť tehotenstvo. Okrem toho, nastávajúce matky často zažívajú poruchy trávenia, ale to sa často stáva nie preto, že v žalúdku sa produkuje nedostatočné množstvo kyseliny chlorovodíkovej, ale v dôsledku tlaku rastúcej maternice na vnútorné orgány, vrátane žalúdka. Keď sa tehotná žena vyvíja, ako je ťažkosť v žalúdku, pálenie záhy, pálenie záhy, bolesť v epigastriu, nevoľnosť a vracanie, mali by ste sa poradiť s lekárom. Odporúča sa, aby sa potrava pre tehotné matky podávala v malých porciách 5-6 krát denne.

Použitie kyslého pepsínu počas dojčenia je možné, ale iba prítomnosťou indikácií a pod prísnym dohľadom lekára. Prerušenie dojčenia po dobu liečby nie je potrebné.

Dávkovanie a podávanie

Odporúča sa užívať tablety Atsidínu pepsín perorálne počas jedla alebo bezprostredne po jedle. Je lepšie rozpustiť sa vo vode. Dospelí určujú 2 tablety 3-4 krát denne.

Pre deti od 6 rokov sa tento liek predpisuje na ½ tablety až 4-krát denne v závislosti od závažnosti zažívacích porúch. Dĺžku liečby pre deti a dospelých určuje lekár v závislosti od dôkazov a povahy priebehu ochorenia.

Vedľajšie účinky

Spravidla tablety Acidín dobre znášaný pacientmi. V zriedkavých prípadoch, ak je prekročená dávka špecifikovaná lekárom alebo nekontrolované dlhodobé užívanie u pacienta, môžu sa vyvinúť nasledujúce vedľajšie účinky: t

  • Epigastrická bolesť;
  • Nevoľnosť a zvracanie;
  • Vývoj zápchy;
  • Alergické reakcie na kožu - vyrážka, svrbenie, zriedka urtikária.

Ak sa objavia takéto vedľajšie účinky, liečba liekom by sa mala zastaviť a vyhľadať lekára. Po prerušení liečby spravidla zmiznú všetky nepríjemné príznaky bez akéhokoľvek lekárskeho zásahu.

Interakcia lieku s inými liekmi

Pri súčasnom použití liečiva Acidín s antacidami znižuje jeho terapeutický účinok.

Tento liek by sa nemal užívať súčasne s prípravkami kyseliny chlorovodíkovej alebo kyseliny chlorovodíkovej v čistej forme, pretože v tomto prípade sa riziko vzniku vredov na sliznici žalúdka a dvanástnika prudko zvyšuje.

Nepoužívajte tablety kyseliny pepsín súčasne s analógmi, napríklad Atsipepsolom, Betatsidom, Ppsaminov, ako v tomto prípade sa riziko predávkovania a výskyt závažných vedľajších účinkov dramaticky zvyšuje.

Bezpečnostné opatrenia

Pacienti by mali pochopiť, že liek, ktorý obsahuje kyselinu pepsín, stimuluje tvorbu kyseliny chlorovodíkovej v žalúdku a môže byť podávaný ako liek iba vtedy, ak existujú závažné indikácie. Neoprávnené použitie tohto lieku bez predchádzajúceho skúmania pH žalúdka môže viesť k rozvoju erózií a masívnemu krvácaniu do žalúdka a čriev.

Podmienky skladovania a uvoľňovania liečiva

Tablety Acidín pepsín dávkovaný v lekárňach bez lekárskeho predpisu. Tento liek by sa mal skladovať na tmavom, chladnom mieste mimo dosahu detí. Čas použiteľnosti lieku je 18 mesiacov od dátumu výroby uvedeného na obale. Po dátume exspirácie tablety sa nesmie užívať.

Analógy acidín-pepsín

Analógy farmaceutickej skupiny (enzýmy a antifermenta v kombinácii): Dorzopt Plus, Kosopt, Longidaza, Festal, Himopsin, Enzistal

Cena acidínu pepsínu

Tablety Acidín-Pepsín, 50 ks. - od 212 rubľov.

Gastroenterológ - poradenstvo online

Pálenie záhy trpí, čo robiť, ak Acid pepsín a Vikair boli predpísané pri vysokej kyslosti?

№ 7 108 Gastroenterológ 06.05.2013

ahoj Mám 37 rokov. Mám problémy so žalúdkom. Pálenie záhy už trýzni už mesiac a 3. Čo by sa nestalo v čase pálenia záhy. Vykonaná liečba: omez, de-nol, odeston, mezim forte. Pomohlo to týždeň. Išiel som k inému lekárovi, urobil som endoskopiu. Dajte gastritídu, gastroduodenitídu. Predpísané ošetrenie: Omez, Vikair, Atsedin pepsín, panzinorm, motilium. Mám zamýšľanú otázku, či je účinná? Bojím sa o liek Atsedin pepsín, pretože je to pre zvýšenie kyslosti, a to ma a tak pálenie záhy. Či je to pri mojej diagenéze výzva, je možné tento kurz vypiť.

Bondarenko Svetlana, Valuyki

Dobrý deň, drahý lekár! Mám taký problém, na pozadí dlhej choroby (asi 2 roky nemôžem vyliečiť žalúdok), na pozadí ktorého sa začala depresia, moja postava sa zhoršila, ja som sa podráždila, hnevala, slzila, necítila som sa dobre, neustále strašila negatívne myšlienky, úzkosť, strach. Afobozol, Eglonil, Glycín nepomohol. Môžem začať užívať Paxil, alebo niečo také? Prosím, poraďte sa, ako zlepšiť môj stav. Na odpoveď sa naozaj teším. Ďakujem vám za pozornosť.

Vitajte! Pred 2 rokmi, začal trápiť pálenie záhy. Urobil gastroskopiu. Výsledkom je povrchová gastritída, bulbit. Lekár predpísal Nolpaz 1 mesiac. Zdá sa, že je to lepšie. Uplynul rok, minulý rok bol k páleniu záhy pridaný pocit pálenia a bolesť v žalúdku, znovu urobená gastroskopia + RTG žalúdka. Výsledok - Hernia ústia pažeráka diafragmy, kĺzanie, povrchová gastritída, bulbit, Pridelené diéte Kvamatel - propyl mesiac nepomôže, Nexium + ganaton - nepomôže, pepsan - p, potom znova niektoré.

ahoj Po endoskopii som bol diagnostikovaný s erozívnou bulbopatiou a v žalúdku sa našla jazva, lekár predpísal liečbu pre všetky tieto ochorenia a tiež prirodzene pre gastritídu, užíval som lieky 4 dni a po rannom prebudení som zistil alergickú reakciu doslova po celom tele (vyrážka), ktorá svrbila, Prestal som užívať všetky tieto lieky a pijem tsetrin 3 dni, alergia ustupuje. Môj lekár je na 2 týždne, nie je nikto, s ktorým by sa poradil. Je možné prerušiť priebeh liečby aj naďalej.

Dobré popoludnie Môj žalúdok bolí, najmä keď sa cítim hlad, po jedení prechádza bolesť. Pálenie záhy sa objaví, všetky potraviny sa zdajú byť kyslé. Stolička nie je pravidelná, zápcha, vyprázdňovanie nastáva po užití hrušky večer, pričom jablko vo všeobecnosti spôsobuje hnačku. Veľmi intenzívny var sa vyskytuje v črevách. V pupku je bolesť. V diagnostickom centre som vykonala štúdiu žalúdka, FGD, odobrala sa biopsia, urobil sa rozter. Záver je nasledovný: Nedostatočná kardia. Dis.

Dobré popoludnie Mnoho rokov trpím gastritídou (boli rôzne diagnózy: dvanástnikový vred, erozívna gastritída, povrchová, atrofická). Nikto nekontroluje kyslosť - takže neviem - je zvýšený, alebo naopak znížený. Ale mučený pálením záhy. Môže bolesť žalúdka kvôli dlhodobým stresujúcim podmienkam? Ako a čo liečiť? Nedávno prešiel testami - celkový krvný proteín znížený -59. Naopak, cholesterol sa zvýšil o -5. 8. Jedol som väčšinou monotónne kvôli chorému žalúdku a je vylúčený.

18+ Online konzultácie sú informatívne a nenahrádzajú osobné konzultácie s lekárom. Používateľská zmluva

Vaše osobné údaje sú bezpečne chránené. Platby a práca na stavenisku sa vykonávajú pomocou zabezpečeného SSL.

Preskúmanie acidínu pepsínom

Pridané (08/30/2014, 17:35)
---------------------------------------------
Včera sme s manželom vyrezali (opäť) jablkový koláč (pridala sa hrsť čučoriedok). vkusnotischscha! recept nie je nikde ľahší (manžel robí cesto, nenávidím zasahovať do cesta, dokonca aj s mixérom a ja robím jablká a všeobecný manažment)
1 pohár múky, 1 šálka cukru, 5 bielkovín, vanilín, jablká. Bite biele so štipkou soli, potom pridajte sukhur, múku, vanilín. jablká stiahnuté, odrezané. formulár smear sl. maslo, zalejeme cesto. v rúre pri 180 ° C počas 45 minút.

Pridané (09/02/2014 19:47)
---------------------------------------------
niekoľko. dní nejedzte micrazim. ale v popoludňajších hodinách si beriem acidin-pepsín. ako by bolo normálne. napriek vinaigrette s nakladanou uhorkou, pečené kuracie stehná (nie varené) a omeleta s mliekom. a sušené marhule Ja jesť 2 kusy v raňajkách.